top of page

'Het laatste boek' van K.R. Valgaeren nu verkrijgbaar

Nee, Valgaeren is nog lang niet uitgeschreven, maar 'Het laatste boek' is de titel van het kortverhaal dat hij schonk aan De Boekenjagers.


Lucinda Riley, Lize Spit, Diane Broeckhoven, Toon Tellegen, Patrick de Bruyn, Bart Debbaut, K.R. Valgaeren, Herr Seele, Stijn De Paepe en Christophe Vekeman. Het is maar een greep uit de auteurs die de afgelopen maanden belangeloos een exclusief verhaal doneerden voor het boek van De Boekenjagers. Alle opbrengsten gaan integraal naar drie leesbevorderende doelen: Luisterpuntbibliotheek, het Lezerscollectief en de Boekenkaravaan. Het boek De Boekenjagers is vanaf 12 augustus exclusief te koop bij Standaard Boekhandel. Tijdens de voorverkoop werden reeds meer dan 1.100 exemplaren verkocht.De bundel, bestaande uit negentien kortverhalen van diverse schrijvers van topformaat, is een verzameling van mooie, ontroerende en grappige kortverhalen over De Boekenjagers, zwerfboeken of boekenliefde in het algemeen. Verder bevat het boek nog vijf gedichten, vier illustraties, vier cartoons, tal van foto’s, getuigenissen en anekdotes over De Boekenjagers.


Opvallend is dat de wereldberoemde auteur Lucinda Riley (bekend van De zeven zussen) vlak voor haar dood nog haar verhaal doorstuurde voor dit project. Deze speciale bijdrage zal in het Engels en Nederlands verschijnen in het boek, alsook de hartverwarmende boodschap die ze speciaal voor De Boekenjagers schreef.


Met het boek De Boekenjagers willen de betrokken auteurs en illustratoren steun bieden aan organisaties die zich, elk op hun eigen manier, inzetten tot het beschikbaar stellen van boeken aan doelgroepen die hier moeilijker toegang tot hebben: slechtzienden, kansarmen, gedetineerden, mensen met psychische problemen, et cetera.Aanleiding voor het verschijnen van dit boek is de 5de verjaardag van De Boekenjagers. Op 27 augustus volgt er ook een Massale Boekendropdag waarin geprobeerd zal worden het record van 2019 (4.393 drops) te breken.


Voor wie De Boekenjagers nog niet kent: zij droppen dagelijks over heel Vlaanderen gratis boeken. Doel is aanzetten tot meer lezen en de verzuring in de maatschappij tegen te gaan. Op Facebook worden drophints en boekentips uitgewisseld en winacties gehouden. In drie jaar tijd zijn ze met meer dan 70.000 leden uitgegroeid tot de grootste boekencommunity van Vlaanderen.

De volledige lijst auteurs en nog meer info over het boek vind je op http://facebook.com/groups/boekenjagers/boek


De Boekenjagers zelf vind je op http://facebook.com/groups/boekenjagers


Het boek De Boekenjagers kan je bestellen via Standaard Boekhandel en ligt vanaf 12 augustus in de winkel. Het is te koop voor € 25.

コメント


bottom of page