top of page

De Ziener en Bloedlijn uitverkocht

[Op de publicatie van onderstaand bericht is op korte tijd erg veel reactie gekomen, waarvoor mijn welgemeende dank. Zo is de uitgever van beide boeken naar aanleiding hiervan gaan zoeken in de archieven en zijn de digitale manuscripten na jaren terug in mijn bezit. Voorlopig zijn beide boeken echter nog steeds niet te krijgen, maar binnenkort zou het best wel eens kunnen dat ik jullie goed nieuws kan melden. Hou zeker deze website en mijn sociale media in de gaten. KRV]


Er gaat nauwelijks een week voorbij zonder dat aan mij de vraag wordt gesteld of ik nog beschik over exemplaren van 'De Ziener' en 'Bloedlijn'. Uiteraard ben ik erg geflatteerd dat nieuwe lezers naarstig zoeken naar mijn oude boeken, maar, helaas, ik beschik slechts over één exemplaar van beide titels.

De boeken werden respectievelijk in 2011 en 2012 uitgegeven bij Kramat, een firma waar ik al geruime tijd niet meer mee samenwerk. Hun voorraden van de boeken zijn reeds lang uitgeput en bovendien bestaat de uitgeverij niet meer.


Als ik over de mogelijkheden beschikte om lezers blij te maken met een digitale versie van 'De Ziener' en 'Bloedlijn', dan zou ik dat zeker hebben gedaan. Maar ook op dat gebied moet ik teleurstellen. Ergens tussen enkele verhuizingen en computermigraties in, ben ik de digitale manuscripten kwijtgespeeld.


De enige mogelijkheid om nog aan exemplaren te geraken is de tweedehands boekenmarkt, maar ik geef toe dat de boeken ook daar moeilijk te vinden zijn. Ik heb ze op het internet wel eens zien passeren voor astronomische bedragen, en hoewel dat mijn ego streelt, heb ik desalniettemin medelijden met uw geldbuidel. Daarnaast zijn er nog een heleboel openbare bibliotheken die 'De Ziener' en 'Bloedlijn' in hun collectie hebben. Lenen is echter niet hetzelfde als bezitten.

Er zijn momenteel geen plannen om de avonturen van David Mayfair te herdrukken. Daarvoor moet ik de manuscripten opnieuw overtypen en dat houdt dan weer andere, nieuwe projecten tegen. Niets is onmogelijk, natuurlijk. Het zou altijd kunnen dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe editie van het tweeluik verschijnt, maar voorlopig staat er nog niets concreets vast.


Daarvoor bied ik mijn oprechte excuses aan, terwijl ik u graag bedank voor uw interesse.


met duistere groet,


K.R. Valgaeren

Comentarios


bottom of page