top of page

Valgaeren op shortlist 24ste Hercule Poirotprijs

Op 30 november maakte de jury de zes genomineerden voor de 24e Hercule Poirot-prijs bekend. Drie ex-winnaars, Toni Coppers, Patrick Conrad en Rudy Morren, krijgen het gezelschap van Wouter Dehairs, Caroline De Mulder en K.R. Valgaeren. De Knack Hercule Poirot-prijs is aan de 24e editie toe en is hiermee een van de langstlopende boekenprijzen in Vlaanderen. De prijs bekroont het beste Vlaamse spannende boek van het afgelopen jaar.


Valgaeren werd genomineerd met Het offer van Scarlington. Twee jaar geleden belandde ook Blackwell op de shortlist.


De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 september 2020 en voor 30 september 2021. Dit jaar kwamen 66 boeken in aanmerking voor de prijs. De vrouwelijke auteurs waren met 12 inzendingen goed voor 18 procent van het totaal. De genomineerden op een rijtje:

  • Bambi lust je rauw - Caroline de Mulder (Horizon-Overamstel)

  • De verdwijningen - Patrick Conrad (Vrijdag)

  • Het verdronken land - Rudy Morren (Horizon-Overamstel)

  • Nachtstad - Wouter Dehairs (Lannoo)

  • Het offer van Scarlington - K.R. Valgaeren (Lannoo)

  • De moord op Arno Linter - Toni Coppers en Annick Lambert (Manteau)


Op zaterdag 18 december maakt de jury in het Roularta Conference center in Roeselare bekend wie de 24e Knack Hercule Poirot-prijs, het daaraan verbonden bedrag van 5000 euro en de gepersonaliseerde pen van Montblanc wint. Bij die gelegenheid worden ook de Knack.be-publieksprijs en de zesde Fred Braeckman-award voor het beste thrillerdebuut uitgereikt.

De jury van de Hercule Poirot-prijs bestond dit jaar uit voorzitter Geert Lambrecht (Knack-Line-extensions), Linda Asselbergs, Johanna Spaey (Knack Focus), Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be) , Patrick Van Gompel (journalist VTM-Nieuws), John Vervoort (Het Nieuwsblad - De Standaard).

Comments


bottom of page