top of page

Bloedlijn eindelijk weer beschikbaar

Deze week ligt, na tien jaar, K.R. Valgaerens Bloedlijn weer in de winkels. Om die verjaardag te vieren werd deze spannende klassieker in een nieuw jasje gestoken, grondig herwerkt en werden er extra hoofdstukken aan toegevoegd.

Bloedlijn is het laatste deel in het tweeluik over David Mayfair. Mayfair moet wennen aan zijn nieuwe bestaan als vampier. Hij is vastberaden zijn menselijkheid te bewaren. Tegelijkertijd probeert hij zijn grote liefde, Sterre Schemers, te beschermen tegen de gevaarlijke Valeth. Aan de hand van dagboekfragmenten van verschillende personages volgen we een bloedstollende race tegen de klok. In de bossen van Oud-Turnhout staat een huis waar niets is wat het lijkt.


Eerder dit jaar publiceerde uitgeverij Houtekiet een heel nieuwe editie van Valgaerens debuut De Ziener. Dat verscheen oorspronkelijk in 2011 en won een jaar later de Schaduwprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste spannende debuut van de Lage Landen. De nieuwe edities kwamen er op vraag van een heleboel lezers die al jaren geen exemplaar meer konden vinden, tenzij in antiquariaten, waar soms hoge bedragen werden gevraagd. Omdat Valgaeren niet langer beschikte over de digitale manuscripten, was de kans aanvankelijk erg klein dat er ooit een heruitgave van de boeken zou verschijnen... tot de oorspronkelijke uitgever de boeken ze terug vond. Uitgeverij Houtekiet was meteen bereid De Ziener en Bloedlijn een tweede adem te geven, op voorwaarde dat de nieuwe edities een meerwaarde boden ten opzichte van de eerste drukken. De manuscripten werden door Valgaeren en de redacteurs grondig herwerkt en voor Bloedlijn schreef de auteur enkele extra hoofdstukken.


"Tien jaar lang werd ik bijna wekelijks door lezers gecontacteerd," zegt K.R. Valgaeren. "Ofwel waren ze hopeloos op zoek naar een exemplaar van De Ziener en Bloedlijn. Ofwel vroegen ze waar het derde deel bleef. Dat komt omdat het oorspronkelijke einde van Bloedlijn doelbewust enkele vragen onbeantwoord liet. Het was echter nooit mijn bedoeling om een derde boek over David Mayfair te schrijven, dus misschien was dat open einde minder briljant dan ik aanvankelijk dacht. Daarom heb ik deze kans gegrepen om extra hoofdstukken aan het verhaal toe te voegen, zodat de lezer na tien jaar eindelijk op gepaste wijze afscheid van de personages kan nemen."De duistere thrillers of Gothic Novels van K.R. Valgaeren zijn ondertussen een vaste waarde geworden in het literaire landschap van Vlaanderen en Nederland. Valgaeren hanteert een meesterlijke stijl, waarmee hij ondraaglijke spanning combineert met historische settings, eeuwenoude mysteries en klassieke gruwel in een nieuw jasje.


Bloedlijn is vanaf nu in elke (online) boekhandel te koop en kost € 22,99. De Ziener was al terug verkrijgbaar, maar wordt voor de gelegenheid in prijs verlaagd. Voor het eerst verschijnen er van beide titels ook e-books.


Op 1 november komt K.R. Valgaern zijn boeken om 13:30 uur voorstellen op Boektopia in Kortrijk Xpo.


Meer informatie kan u vinden op krvalgaeren.com.Comments


bottom of page